سردار محسن مهرایی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: سال گذشته تمامی حوادثی که برای سرویس مدارس رخ داد متعلق به سرویس های غیرمجاز بود و هیچ حادثه ای در مورد سرویس های مجازی که دارای برچسب هستند و راننده نیز کارت صلاحیت داشت رخ نداد.
وی ادامه داد: سال گذشته یک دانش آموز حین عبور از عرض خیابان در شهر دیر بوشهر با یک خودرو برخورد کرده و متاسفانه جان خود را از دست داد که تنها حادثه منجر به فوت مرتبط با سرویس مدارس بود. سال گذشته چند سرویس غیرمجاز دچار سانحه شدند که دانش آموزان سرنشین آن مجروح شدند. مهمترین حادثه نیز در قم رخ داد که بر اثر آن 4 دانش آموز مجروح شدند.
رئیس پلیس ترافیک شهری با اعلام اینکه بیشترین خطرات سرویس برای دانش آموزان خودروهای غیرمجاز هستند که خارج از چارچوب قانونی فعالیت می کنند، افزود: بررسی سوابق حوادث سرویس مدارس در سالهای گذشته نشان می دهد تمام حوادثی که برای دانش آموزان رخ داده است از سوی سرویس های غیرمجاز بوده و در خصوص سرویس های مجاز هیچ حادثه منجر به فوت گزارش نشده است. اولین خطر بالقوه برای دانش آموزان سرویس های غیرمجاز و استفاده از راننده فاقد صلاحیت در امر جابه جایی است.
وی در مورد اینکه معابر سطح شهر چه میزان برای دانش آموزان خطرناک است، گفت: سطح سواره رو و پیاده روهایی که فاقد حریم هستند برای دانش آموزان بسیار خطرناک است به همین دلیل برای پیشگیری از وقوع حادثه از دو ماه قبل تمامی مدارس حاشیه خیابان ها شناسایی شده و نسبت به ایمن سازی معابر اطراف آنها اقدام شده است.
وی افزود: برای مدارس شبانه نیز تاکید شده است روشنایی معابر آنها تامین شود.
مهرایی با اعلام اینکه برای پیشگیری از ایجاد مزاحمت در اطراف مدارس عوامل انتظامی و پلیس راهور مستقر هستند، تاکید کرد: مقابل مدارس هیچ حادثه ای نداشتیم.
وی با اعلام اینکه برای هماهنگی بین بخشی به استانها اعلام کرده ایم که برای سرویس های مدارس مسیرها به گونه ای انتخاب شود که راننده وادار به عجله و شتاب نشود، افزود: بر این اساس باید مسیرهای مناسب انتخاب شده تا راننده با سرعت مطمئن دانش آموزان را جابه جا کند.
رئیس پلیس ترافیک شهری در مورد سرویس مدارس روستایی هم گفت: آیین نامه سرویس های مدارس روستایی همانند سرویس های شهری است و پلیس راه روستایی روی این سرویس ها نظارت می کند. در روستاها بیشتر از سرویس های ناوگان حمل و نقل عمومی استفاده می شود.
مهرایی با بیان اینکه انتخاب سرویس مدارس جزو حقوق خانواده ها است، تاکید کرد: خانواده ها نباید به مدرسه اجازه دهند از خودروهای فاقد ایمنی یا راننده فاقد صلاحیت استفاده کنند و در هنگام مراجعه به مدرسه برای تعیین سرویس از انجمن اولیای مدارس، مجوز سرویس مدارس را درخواست کنند. خانواده نباید به بهانه هزینه کمتر ایمنی بچه را به خطر بیندازد.
وی بر لزوم استفاده از رانندگان مجاز تاکید کرد و گفت: بهتر است از رانندگانی که آزمایش سلامت را انجام داده و تست های بیماری های واگیر از آنها اخذ شده است در سرویس مدارس استفاده شود چرا که امنیت بهداشتی دانش آموزان مهم است و راننده باید بهداشت را رعایت کند تا راننده ای که دچار بیماری مسری است چندین دانش آموز را بیمار نکند.
رئیس پلیس ترافیک شهری با اعلام اینکه شهرداری متعهد شده است تمامی برچسب های سرویس مدارس مجاز را تا پایان تابستان و قبل از شروع سال تحصیلی در اختیار رانندگان قرار دهد، تاکید کرد: سوار کردن بیش از ظرفیت و نداشتن معاینه فنی بیشترین تخلفات رانندگان سرویس مدارس است. خوشبختانه امسال شهرداری اعلام کرده تمام سرویس های مورد نیاز را از ناوگان حمل و نقل عمومی تامین می کند.
نظر شما